Crosscup finale en Vlaams kampioenschap veldlopen

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 01:44

Op zondag was het dan de laatste manche van de Crosscup in Diest, tevens het Vlaams kampioenschap veldlopen. Bij de cadetten kwam Esther Callebaut na een regelmatige wedstrijd tot de 9de plaats bij de tweedejaars cadetten. Bij de scholieren meisjes liep Anna Ornelis naar een knappe 4de plaats bij de eerstejaars scholieren, op 10 seconden van het podium. Fien De Meeter kwam als 8ste binnen van het Vlaams, bij de eerstejaars scholieren. Ook onze scholieren jongens draaiden goed mee. Kilani Njema kwam als 2de eerstejaars binnen op het Vlaams kampioenschap. Renu De Samblancx leek op weg naar het brons, maar het werd uiteindelijk ook een 4de plaats in zijn kampioenschap. Bij de dames korte cross kwam Delphine Van Laethem tot de 13de plaats op het Vlaams kampioenschap. Bij de mannen korte cross domineerden Arno De Feyter en Ruben Verheyden de race. Hun aanvallende race leverde hen beide een podiumplaats op, maar de overwinning ging uiteindelijk naar Ziad Oudah, die als een schaduw volgde en de snelste eindsprint had. Ruben en Arno werden wel 1 en 2 op het Vlaams kampioenschap en 2 en 3 in het eindklassement van de Crosscup.