Get Adobe Flash player
Nieuwe website online

Nieuwe website online

Beste Eendrachters, voortaan kan je alle informatie vinden via de nieuwe website www.atletiekeendrachtaalst.be   

Nieuwe website

Nieuwe website

Beste Eendrachters, Onze club wordt dit jaar 100 jaar oud!! Dat zal gevierd worden.. op vrijdag 20 maart 2020 in de Keirk te Terjoden (Aalst). Naar aanleiding van dit jubileum komt er ook een nieuwe website..   www.atletiekeendrachtaalst.be   Neem alvast eens een kijkje!!  

Geslaagde Dirk Martens Corrida Aalst 2020

Geslaagde Dirk Martens Corrida Aalst 2020

Op zondag 19 januari 2020 vond de 23ste editie van de Dirk Martens Corrida plaats. We kunnen terugblikken op een geslaagde editie en bedanken graag alle deelnemers en medewerkers. De 12 km werd met een mooie voorsprong door onze atleet Ward Van der Kelen gewonnen.Onze specialist berglopen Ward...

Komende zondag Dirk Martens Corrida Aalst

Komende zondag Dirk Martens Corrida Aalst

Komende zondag 19 januari 2020 opent de Dirk Martens Corrida Aalst de nieuwe Valckenier Running Tour. Er is keuze uit snoepjesloop, verschillende kidslopen, familieloop van 3km of 6km en natuurlijk ook de eigenlijke Corrida over 12km.   Inschrijven aan voordeeltarief: KLIK...

PK Veldlopen met 3 titels

PK Veldlopen met 3 titels

Op het PK Veldlopen in Maldegem was onze club opnieuw één van de grote smaakmakers. Pieter Claus kon op een overtuigende manier de korte cross winnen. Voor het podium zagen we een spannende strijd, waarbij Marius Debruyn net tekort kwam, maar toch met een knappe 4de plaats huiswaarts mocht. Bij...

 • Nieuwe website online

  Nieuwe website online

  Tuesday, 14 July 2020 10:20
 • Nieuwe website

  Nieuwe website

  Monday, 10 February 2020 01:27
 • Geslaagde Dirk Martens Corrida Aalst 2020

  Geslaagde Dirk Martens Corrida Aalst 2020

  Sunday, 19 January 2020 20:05
 • Komende zondag Dirk Martens Corrida Aalst

  Komende zondag Dirk Martens Corrida Aalst

  Tuesday, 14 January 2020 21:52
 • PK Veldlopen met 3 titels

  PK Veldlopen met 3 titels

  Sunday, 12 January 2020 22:17

Van “Alost sports” naar “ AC Eendracht Aalst”

In 1928 (volgens andere bronnen pas in 1931) veranderde de naam van de club in “AC Alost Sports”,een vereniging met een tennis-, een voetbal-  en een atletiekafdeling. Het terrein en het clublokaal waren toen op de Dendermondse Steenweg gevestigd. In de Veldstraat was er een tweede clublokaal. De kleuren van deze vereniging waren blauw-wit.

In 1929 werden er in Aalst en verschillende omliggende gemeenten oefencrossen ingericht o.a. in Hofstade, Haaltert en Denderleeuw.

In de Grote Prijzen van Aalst (cross) van 1930 eindigden Jozef Van Impe,Coussens en De Smet Emiel 3de,4de en 5de. 1932 werd een succesjaar voor de Crossers. Bij de seniores was Frans Tombeur 5de en bij de scholieren werden Albert Schouppe en Cyriel De Vuyst respectievelijk 2de en 3de . Het jaar daarop werd Schouppe andermaal 2de bij de scholieren. 4 maart 1934 had te Aalst het Belgisch kampioenschap voor juniores en kadetten plaats. Cyriel De Vuyst werd er bij de juniores 2de. Of de cross de volgende jaren ingericht werd is onduidelijk, maar in 1937 was er andermaal een cross met mooie resultaten voor Aalst. Bij de scholieren was Jan De Waegeneer winnaar en werd Willy De Neef 3de.Bij de juniores en militairen was er een 2de plaats voor Tombeur.

Dat men soms ver moest trekken(het Brusselse,Antwerpen,Luik of Namen) om een officiële cross of atletiekwedstrijd te betwisten wordt bevestigd door een schrijven van 1933 van de secretaris van de BAB die Eendracht Aalst bedankt omdat ze zowel een cross als een atletiekmeeting inrichten. Hij voegt er aan toe dat er in gans Oost-Vlaanderen voor het jaar 1933 slechts 2 crossen (Aalst en Schaal De Boosere door Gantoise) en 2 atletiekmeetings ingericht worden.

 

Cyriel De Vuyst werd in 1933 Belgisch kampioen 1500m. In 1936 werd Felix Callebaut junior als succesvol jeugdsprinter geselecteerd om de Olympische Spelen van Berlijn bij te wonen.( Beloftevolle jongeren kregen een ticket om naar de spelen te gaan zien) Het was ook in de lente van 1936 dat er een zelfstandige  Atletiekclub Eendracht Aalst opgericht werd . Er werd zowel op het terrein van Alost Sports (Dendermondse Steenweg) als op het terrein van sportclub Eendracht Aalst (Bredestraat) getraind. Josse Ringoir was voorzitter en FP Callebaut secretaris.

Sponsors

Login Form